<Korean Family Foods> introduces many different types of Korean food recipes from basic dishes that Korean people always eat at home such as steamed rice, side dishes, stews and soups, to special dishes and delicacies. It presents basic knowledge needed to make Korean food such as Koreans' eating habits, food materials, cooking utensils and food shopping. This book helps foreigners and foreign families living in Korea, and further people all around the world to make delicious Korean family foods.
다문화가정 지원 사업에 힘써 온 대우증권 사회공헌단의 기획으로 한국에 거주하는 외국인 유학생과 상사 주재원, 특히 한국인과 결혼한 외국인에게 도움을 주고자 외국어와 한국어로 '한국의 대표 가정 요리 45가지'를 소개한 요리 책이다.
우리 가정에서 늘 먹는 밥, 반찬, 찌개, 국 등 기본적인 음식부터 잔치 요리, 지역별 별미, 간식까지 다양한 한국 요리 조리법을 소개하고 있다. 또 한국인이 흔히 이용하는 요리 재료, 조리 도구, 장 보는 방법 등 한국 요리를 만들어 즐겁게 먹기 위한 기본 정보가 담겨 있다.